BISNES atau WANG?

Sertai #WarungUsahawan (5 Sept, Ahad, 8:00 malam )

๐‘๐€๐Œ๐€๐ˆ ๐˜๐€๐๐† ๐Œ๐”๐‹๐€๐Š๐€๐ ๐๐„๐‘๐๐ˆ๐€๐†๐€๐€๐, ๐‘๐€๐Œ๐€๐ˆ ๐˜๐€๐๐† ๐”๐๐ƒ๐”๐‘ ๐ƒ๐ˆ๐‘๐ˆ

Puncanya selalu, masalah wang.

Ada juga yang fikir macam-macam nak mulakan perniagaan, tetapi fikir terlalu lama, akhirnya tidak jadi berniaga.

๐—›๐—ฎโ€ฆ๐—บ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฎ๐—บ ๐—ฏ๐—ถ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ฟ ๐˜๐—ฎ๐—ธ ๐˜€๐—ผ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ป โ€“ ๐˜€๐—ผ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ถ ๐—ฏ๐—ฎ๐˜„๐—ฎ๐—ต?

Ini juga macam ada hubungan bisnes dan wang.

  • Teringin nak mulakan bisnes, tapi wang pula tidak ada. Macam mana ni eh?
  • Saya sekarang makan gaji, berapa lama pula saya nak ambil untuk simpan wang untuk mulakan bisnes?
  • Bisnes saya baru sahaja hendak rancak, adalah sedikit untung. Nanti bila ada โ€˜extraโ€™ saya simpan wang untuk diri sendiri. Ok tak?
  • Ini bisnes saya sendiri, kalau ada untung baru la saya ambil gaji. Tidak pergi mana wang ini, ok je kan?

Kalau nak dengar pendapat professional, kita bawakan tetamu yang dah banyak bantu individu yang juga buat bisnes dalam hal mengurus kewangan mereka

********************************************************************************************************

Warung Usahawan kali ini membawakan kepada anda saudari Pauline Teoh, yang merupakan Financial Planner Berlesen. Beliau mempunyai pengalaman luas melebihi 15 tahun dalam bidang FMCG di peringkat global yang meliputi pemasaran dan kajian pasaran, perundingan peruncitan dan juga hartanah sebelum berkecimpung dalam bidang kewangan pada tahun 2015.

Anda boleh sertai melalui Facebook Page (Warung Usahawan) https://bit.ly/3kMFRwJ

(Linkedin Dr.Nurrul)https://bit.ly/2WOqoo1

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s